Studentajävlar – men grattis DÅ!

Först och främst – grattis till alla studenter!

När JAG tog studenten sjöng vi minsann hela studentsången halvskränigt över staden Lund. ”SJUUUNG OM STUDENTENS LYCKLIGA DAAR….” osv.

För 10-15 år sedan märkte jag att det nästan uteslutande bara sjöngs ”FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN” x 3 + ”FY FAN VAD VI ÄR BRA!”

Fem år efter det? Nerkortat till ”FY FAAAAAAAN VAD VI ÄR BRA!!!!”

Lyssna på vad studenterna sjunger i dessa dagar.
Just det. Inget. De har hockeymatchtutor och visselpipor de blåser hysteriskt i. Sporadiskt inflikade primalskrik av grabbarna ”BOOUUAAAAH!” signalerar någon form av riktad urladdning.

wtf?
Men hallå – farfar är inte gnällig. Man kan dessutom ha kul även som 42:årig trebarnsfar. Faktiskt. Jag kan hyra ett större lastbilsflak än era snåljåpar till föräldrar. Och där kan jag sitta med mina jämnåriga polare och lyssna på någon DJ som spelar tradjazz skitmycket högre än er dunka dunka eftersom vi kallar det ett ”företagsevent” och därför kan dra av kostnaden för överjordiskt feta högtalare som spelar skiten ur era skräniga budgetflakjamohögtalare.

Vi kanske kör upp ett par rediga chesterfieldsoffgrupper, en tjock jävla antik matta och gröna glas- och mässingsläslampor och sitter där och lyssnar på vår inhyrda tradjazzDJ född 1931 som vevar med armarna när han slänger på coola licks av Stan Getz samtidigt som någon kanske serverar oss löjromstoast i sittgrupperna där uppe på flaket – i vår monsterstora Scanialastbil med dubbelsläp där vi har rena BERG av läsvärda böcker. Ja jävlar.

Men oavsett hur mycket bättre det än var när farfar konsultpappan firade sin student back in -88, grattis – era otacksamma slynglar. Ha en härlig studenthögtid.

En liten virre på det?

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: