Konsultpappan lagar Fucked up Chili

4-6 portioner

1-1,5 kg högrev
Ett paket bacon
Olivolja att steka i
1 stor finhackad gul lök
1 finhackad färsk jalapeñochili
½ färsk habañerochili
3-4 finhackade piri piri (blötlagda torkade)
2 msk anchochilipulver
5-7 finhackade vitlöksklyftor
500 g krossade tomater (paket)
juice från en lime
mörkt öl
1 tsk svartpeppar
1 msk chilipulver

1 msk paprikapulver
1 msk spiskumminfrön eller mald spiskummin
3 msk torkad oregano

Börja med att finskära bacon i kuber med 3 mm sida och steka det. Lägg över i gryta. Finhacka och fräs lök. Lägg i gryta.

Putsa och skär köttet i kuber om ungefär 1 cm, samt bryn det i omgångar. Salta lite, om du måste. Lägg över i gryta.

Bryn chilifrukterna och vitlöken. Lägg över i gryta.

Bryn kryddorna i olivolja med ett par stänk av limejuicen. Lägg över i grytan.

Häll i tomatkrosset, limejuicen och ölen i grytan. 3-4 dl av ölen borde räcka, resten har du förtjänat själv. En oxbuljongtärning kanske trivs i sällskapet om du känner att den ser ensam ut i kylen.

Sätt grytan för att sjuda i 3-4 timmar. Smaka av sältan.

Klart.

Käka med lite bröd.

Och några öl.

Glöm inte – om det inte är ekologisk mat så har de fuskat någonstans i odlingen/produktionen!

About these ads

One response to “Konsultpappan lagar Fucked up Chili

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: