Max Hamburgerrestauranger bakom i spåret

Inte heller Max Hamburgerrestauranger verkar klara att ta på sig ledartröjan i kampen för att få utfordra Sveriges barnfamiljer med mat som är ekologisk/kravmärkt.

Deras chefskock svarar att ”dom produkter vi har som är kravmärkta är mjölk och kaffe”.

Om man ser en människa som är riktigt riktigt imponerad av något, och sedan inverterar den bilden – så har vi mig just nu.

Ekologisk mat på McDonalds: Mjölk och kaffe

Ekologisk mat på Max Hamburgerrestauranger: Mjölk och kaffe

Mannen med näverhatten letar vidare efter ett juste hamburgermeal som INTE inkluderar att klusterfucka de produkter som ingår.

About these ads

3 responses to “Max Hamburgerrestauranger bakom i spåret

 • Patrick Stahl

  Nu vilar mitt hopp helt i Burger Kings händer. Skall bli spännande att få deras svar.

 • Anna

  Men jag har ett svagt minne av att MAX faktiskt hade fakta om hur stora koldioxidutsläpp varje ”mål” hade så att man kunde välja smart om man ville… men det var väl ingen som brydde sig så de tog bort det. Eller är jag ute och cyklar?

  • Patrick Stahl

   Japp. Stämmer. Det har de fortfarande. Men att neutralisera koldioxid är bara en fråga om att kompensera för förstörd klimat. (Och det kan man göra själv oavsett var man äter, ex genom förträffliga climatecare.org ) Men maten på Max är fortfarande producerad oekologiskt. Besprutad, förgiftad, stressad. Om kossan jagats upp i rätt vikt med tillväxthormoner och sedan slaktas på billigast sätt så betyder det inte mycket i min värld om Max sedan klimatkompenserar för den koldioxid som släppts ut i processen. Det vore som om Kina och USA förklarar att ”Jo – vi förespråkar fortfarande dödsstraff, men vi har börjat källsortera kropparna efteråt”.

   Ok – givetvis raljerar jag. Ingen har väl dött av miljögifter, konstbesprutningar och tillväxthormoner som förs vidare via maten?? Det får väl ändå anses som ett framsteg att vi aldrig eller åtminstone ganska sällan matar djuren med nedmalda rester av deras egna släktingar. Faktiskt. Det var ju galna ko-sjukan, och det är väl över nu. Väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: