Vad är det för fel på kvinnorna?

Det handlar såklart om det årliga firandet av vår träffedag och om de där kvinnorna. Ja, vad är det med dem egentligen? De kan vara precis hur taktiska och strategiska som helst på sina jobb. Men de fattar inte att en så enkel grej som en sleten chokladkaka från Statoil kan plocka så sjukt många pluspoäng!

Det handlar kanske om fem minuters investering, max, i tid räknat. Dessa fem minuter kan sedan omvandlas till pluspoäng på kärlekskontot som räcker i veckovis! Så himla osmart att låta bli!

De där kvinnorna brukar alltid säga till sitt försvar att de inte kan avläsa vibbar, att man måste tala klarspråk. Så nu ska jag göra det!

Kvinnor, se hit så ska ni få veta en sanning. ALLA män vill ha något på sin träffedag. Alla. ALLTSÅ EXAKT ALLA. Även de som säger att de inte vill ha något.

Det kan vara något litet, men det får inte vara något praktiskt. Inget jäkla smycke eller blommor här inte. Tre säkra kort är whisky, choklad eller en ryggmassage.

Detta gäller inte bara ett år, utan alla år. (Ni som har barn kan lika gärna pricka för Fars dag i almanackan också, när ni ändå är i farten.)

Själv gav jag min fru ett egenhändigt tillverkat presentkort på ett bad i lugn och ro (som hon aldrig kommer att utnyttja), samt ett noga utvalt och komponerat bildspel med bilder från sju års underbara resor till tonerna av en låt vi hade under vår bröllopsceremoni. Hon råkade av misstag höra låten när jag precis letat reda på den för ett par veckor sedan (jag gillar ju att planera sådant här i god tid) – men jag tror effekten blir fin ändå. Dessutom korkade jag upp en flaska champagne när hon kom hem. Bara för att idag är en viktig dag.

När jag uppvaktat henne med gåvorna kände jag att hon var skamsen och att det låg en fråga i luften. Var jag besviken för att hon ännu ett år glömt bort vår träffedag? Jag svarade då att jag var lite besviken och att jag gärna vill ha något på vår träffedag framöver eftersom det är bra för barnen att se att mamma uppvaktar pappa.

Vilket skitsnack! Jag vet inte vad jag svamlade om! Självklart vill jag ha något av ren och skär egoism. Jag vill bli uppvaktad på vår träffedag för att jag vill känna mig uppskattad. (Och för att jag ska kunna berätta om vad jag fick för mina polare när de berättar om de fantastiska presenter de fått av sina kvinnor, och inte bara sitta där som ett fån och svara att jag inte fick något i år heller…)

Om detta nu mot förmodan blev för svamligt för de där kvinnorna så förtydligar jag ännu en gång:

Se hit, du kvinna. Alla män vill ha något på sin träffedag. Köp något till din kille. Bara bit ihop och gör det. (Så får du garanterat ligga.)
För er som undrar varför jag inte skriver som vanligt så är detta ett svar på ett inlägg på min kärleks egen blogg, jag antar att det låter mer naturligt när det är kvinnor som klankar på män med samma ord… ;-) http://www.hemmetsjournal.se/blogg/blogg/Blogginlagg/?blog=99&entryid=4267

AND FOR THE RECORD, MIN KÄRLEK: FÖRRA ÅRET TRODDE DU OCKSÅ ATT JAG GLÖMDE BORT DIG PÅ ALLA HJÄRTANS DAG, MEN ÄVEN FÖRRA ÅRET TYCKTE JAG BARA ATT DEN DAG VI FÖRST TRÄFFADES – DEN 17:E FEBRUARI – VAR OCH ÄR OERHÖRT MYCKET VIKTIGARE ÄN EN PÅHITTAD KÖPMANNADAG – OCH OM DU REDAN GLÖMT HUR PINSAMT DET BLEV FÖR DIG FÖR 365 DAGAR SEDAN SÅ KAN DU LÄSA OM DET HÄR:
http://kdudesblogg.blogspot.com/2009/02/sex-ar-idag.html


10 responses to “Vad är det för fel på kvinnorna?

 • Paul H

  Harre javlar, som vi säger i Götet. Den nya sortens duell, inte i gryningen vid skogsdungen utan med dragna vapen i var sin blog.Vi firade silverbröllop (många år!) i somras. Alla Hjärtans Dag, bröllopsdagar, träffedagar är inget. Jag älskar Ann (och tvärtom) varje dag och det behövs inga presenter för att bevisa det.(Men jag tycker att Alla Hjärtans Dag är ett kommersiellt jippo, och för vår del första-kyss-dagen något mer speciell)

 • Slackermorsa

  Äh, blaj. Lika lite som jag kan tala för alla kvinnor [inte någon mer än mig själv känns det oftast som] kan du säga alla män. Hönspappan ville inte ens ha en julklapp. /Trotsig och med postfabricerad 'träffedag'.

 • Konsultpappan

  Tjoooohoooo… Slackermorsa.Om du läser inlägget så förstår du att jag inte är ett dugg intresserad av att tala för alla män. Läs färdigt.Det kallas ironi.Liksom.:-)

 • Konsultpappan

  Tjoooohoooo… Slackermorsa.Om du läser inlägget så förstår du att jag inte är ett dugg intresserad av att tala för alla män. Läs färdigt.Det kallas ironi.Liksom.:-)

 • Anja Karolina Håkansson

  Fan vad du fick till det ;) Till och med jag, som blev mäkta imponerad av förra årets träffedagsbravader, hade glömt detta inlägg och denna händelse! Bara att åter igen gratulera Celia till att ha funnit en så romantisk och finurlig make och försöka låta bli att pika dig nästa år på alla hjärtans dag!! Och hålla undan HENNE från att pika dig (offentligt ;) Får inte träffa dig i helgen, men resten av familjen! Hoppas vi också ses snart,stor kram på dig och SNÄLLA konsulta Oskar i lite romantik och surprises-teknik!!

 • Celia

  En fråga bara… Finns det någon särskild regel som säger att man måste fira antingen träffedagar eller "kommersiella jippodagar"? I så fall har jag missat den. Jag tar gärna varje chans att fira – vare sig det är kanelbullens dag, fettisdagen eller förlovningsdagen.Och jag har faktiskt aldrig upplevt att någon blivit förbannad för att jag firat dem mot deras vilja.Så nej, jag ser ingen motsättning med att fira både Alla hjärtans dag och träffedagen. Man måste väl inte välja det ena bara för att de råkar inträffa ungefär samtidigt. (I så fall tycker jag synd om alla som fyller år kring jul…)

 • Slackermorsa

  Jamen jag har på allvar blivit beskylld för att inte förstå ironi. Läste faktiskt hela inlägget men erkänner att jag inte läste hela av det andra, ursprunliga inlägget. My lost eller nåt. Erkänner även att det inte var en speciellt konstruktiv kommentar. Nu går jag och skäms en stund. Hepåre.

 • Paul H

  Yes, Celia, alla tillfällen att fira skall gripas. Fast vi gör det ofta utan att det ens finns något skäl. Bara lusten att köpa en flaska bubbel och sätta glans på en vanlig vardag skall tas.Vi kör gärna hipp som happ med tillfällen att "fira" för att inta drutta ner i ett gytter av slentrian och sliten förväntan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: